Правителственият самолет Еърбъс излетя, за да евакуира още български граждани от

...
Правителственият самолет Еърбъс излетя, за да евакуира още български граждани от
Коментари Харесай

Правителственият „Еърбъс” кацна в Израел, ще евакуира още българи

Правителственият самолет „ Еърбъс ” излетя, с цел да изтегля още български жители от Израел. Малко след 19:00 часа машината се приземи в Тел Авив. Очаква се сънародниците ни да кацнат у нас след среднощ.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 359
Управляващите увериха, че са в подготвеност за реализиране на общо два полета. Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел съобщи, че българските управляващи наблюдават обстановката освен в Израел, а и в целия район.

До следващия полет на държавния аероплан до Тел Авив се стигнало, откакто проектите на властта да приберат българските жители с чартър се провалили по виновност на частна самолетна компания, изясни министърът на превоза.

Приоритетни са евакуация са хората в най-тежко засегнатите региони, както дами и деца, разяснява вицепремиерът Мария Габриел. По думите ѝ първият полет се чака да дойде тази нощ, а кабинетът има подготвеност и за втори.

Външният министър напомни, че има образуван спешен щаб, който е в контакт със сънародниците ни, разкрити са и две телефонни линии. Към момента няма данни за потърпевши българи, няма и постъпили претенции за евакуация от израелски жители.

Българските жители, които се бяха записали за чартърния полет довечера от Тел Авив за България през подадения от Министерство на външните работи имейл [email protected], ще имат опция да осъществят пътуването с държавния аероплан, като заплатените от тях средства ще им бъдат възобновени в цялостен размер и навреме.

Припомняме, че по-рано денем Министерство на външните работи в съгласуваност с посолствата на Гърция и на Република Северна Македония обезпечи прибирането на още 14 българи от Израел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР